Va nàixer a Castelló l’any 1973.

Comença els seus estudis musicals a ledat de 6 anys a la Vilavella, amb els professors el tio Paco, Joaquin Mechó i Rigoberto Arnau. Entra a formar part de la banda de música de la seua localitat, amb 11 anys, tocant el fiscorn. Cursa Grau Elemental al Conservatori Professional de la Vall dUixó amb Andrés Simeó, Grau Mitjà al de Castelló amb Juan Serra i Grau Superior al de València, amb Leopoldo Vidal, obtenint el títol de Professor Superior de Trompeta l’any 2000.

Ha realitzat nombrosos cursos de perfeccionament amb afamats professors, com ara José Ibáñez, Javier Simó, Pierre Thibaud, Max Sommerhalder, Luís González Martí, Hakan Handemberger i The Canadian Brass. També ha cursat estudis de piano i de trompa i diversos cursos de pedagogia musical que actualitzen la seua formació en l’activitat docent.

Ha impartit classes de Llenguatge Musical, Trompeta i Trompa en les escoles de música de Vilanova d’Alcolea, Villafranca, Alfondeguilla, Orpesa, Llucena del Cid, la Vilavella i Benassal.

L’any 2005 entra, per oposició, a formar part del Cos de Professors dEnsenyament Secundari en l’especialitat de Música.

Ha realitzat cursos de Direcció i Anàlisi amb Miquel Rodrigo, José Rafael Pascual Vilaplana, Teo Aparicio Barberan i José Súñer Oriola, però és d’Henrie Adams de qui reb més formació en el camp de la Direcció de Bandes de Música.

 

Des doctubre de 2009, és el director de la Banda de Música Font den Segures de Benassal, aconseguint en les seues participacions als certàmens els següents premis: 

  • Certamen Provincial de Bandes de Castelló, any 2011: Primer Premi i Menció d’Honor

  • Certamen Autonòmic, any 2011: Segon Premi

  • Certamen Provincial de Bandes de Castelló, any 2015: Primer Premi i Menció d’Honor

  • Certamen Autonòmic , any 2015: Tercer Premi

  • Certamen Provincial de Bandes de Castelló, any 2022: Primer Premi i Menció d’Honor. Menció honorífica al director Ricard Fortea per haver aconseguit almenys 3 victories al certamen provincial de Castelló

  • Certamen Autonòmic, any 2022: Segon Premi