• - GENER
  * Cavalcada Reis Mags.
  - Dijous 5, 18:40 h.Ajuntament.Uniforme NO

  * Sant Antoni.

  -
  Dissabte 21, benedicció animals.21:15 h.Església.Uniforme NO

  - Diumenge 22, missa.10:45 h.Casa majorals.Uniforme SI.En finalitzar la missa acapte.

  - Diumenge 22, ball plà.18:00 h.Casa majorals.
  Uniforme NO

   

  - FEBRER

  * Carnaval.
  - Dissabte 11, ball plà, 19:00 h.Pz.Espanya.Uniforme NO


  - ABRIL
  * Setmana Santa.

  - Divendres dia 14, processó, 11:00 h.C / Loreto.Uniforme SI

  - Divendres dia 14, processó, 21:45 h.Església.Uniforme SI

  - Diumenge dia 16, processó, 10:45 h.Ajuntament.
  Uniforme SI

   

  - JUNY

  * Sant Cristòfol.

  - Diumenge dia 4, processó, 10:45 h.Caseta dels majorals.Uniforme SI

  - Dilluns dia 5, processó pujada ermita, 9:15 h.Església.Uniforme NO

  - Dilluns dia 5, processó baixada ermita, 18:30 h.Pz.Canaleta.
  Uniforme NO

  * Corpus.

  - Diumenge dia 18, processó, 11:30 h.Església.Uniforme SI

   
  * Cor de Jesús.

  - Diumenge dia 25, processó, 11:30 h.Església.Uniforme SI.En finalitzar la missa acapte.

   

  - AGOST

  * L'Assumpció.

  - Dimarts dia 15, processó, 11:30 h.Església.Uniforme SI

  * Sant Roc.

  - Dimecres dia 16, processó pujada ermita, 9:15 h.Església.Uniforme NO

  - Dimecres dia 16, processó baixada ermita, 17:30 h.Camí Sant Roc.Uniforme NO.
  En sortir de l'església, ball plà a la plaça Espanya.

  * Festes Patronals.

  Calendari en pdf.

   

  - NOVEMBRE

  * Crist Rei.

  - Diumenge dia 26, processó, 11:30 h.Església.Uniforme SI

   

  - DESEMBRE

  * Immaculada.

  - Divendres dia 8, processó, 11:30 h.Església.Uniforme SI.En finalitzar la missa acapte.- ENERO
   

 • La banda està ultimant els detalls del desplaçament a Màlaga on actuarà junt a la banda Municipal d’eixa ciutat al concert homenatge al mestre Perfecto Artola en el 25é aniversari de la seua mort.

  El concert tindrà lloc el dissabte 14 d’octubre de 2017 a les 19:30 h a la sala Falla del Conservatori Superior de Música de Màlaga.

  Més de 60 persones entre músics i aficionats es desplaçaran els dies 13, 14 i 15 des de Benassal a la capital andalussa on, a banda d’assistir al concert, podran conéixer la ciutat.

  Encara estàs a temps d’acompanyar-nos a este concert extraordinari.

   

 • El dissabte 15 d'Abril de 2017 es va celebrar al pavelló cobert el concert de "cine", un concert de bandes sonores de películes amb projecció d'imatges en pantalla gegant.

  Cal destacar la gran afluència de públic i l'èxit obtingut amb aquest atractiu format audio-visual que va agradar molt a tots els assistents.

  Consulta el programa en pdf

   

 • El dissabte 23 de Desembre de 2017 al pavelló cobert a les 18:30 h. es va celebrar el concert de Nadal amb el què tradicionalment la banda tanca cada any les actuacions a Benassal.

   

  El concert de nadal d'aquest any també va suposar la fí de la celebració del 125é aniversari de la fundació de la banda i per aquest motiu va intervindre com a convidat a la presentació En Rafael Monferrer Guardiola el qual al seu parlament, tal com va fer en la celebració del centenari de la banda, va relatar els aspectes més significatius de la banda de Benassal des de la seua fundació. 

   

  Per a finalitzar els actes del 125é aniversari de la banda es va presentar el nou CD "Benassal a Certamen 2" que conté les gravacions en directe dels certàmens provincials de Castelló de 2011 i de 2015, en els quals la banda va resultar guanyadora, i del certàmens autonòmics dels mateixos anys a Xest 2011 i València 2015. També es va presentar la re-edició del CD "Bous al pati" donat que molts aficionats a la banda no havíen pogut adquirir-lo ja que estava esgotada la primera edició. Estos dos nous CD poden adquirir-los preguntant a qualsevol membre de la banda de música. 

   

  El concert va tindre dos parts, a la primera va intervindre únicament la banda i, a la segona, van "reforçar" la banda els alumnes més avançats en instrument de l'escola de música. També va intervindre el cor de veus format pels alumnes més joves que van cantar les tradicionals nadales.  

   

  Consulta el programa en pdf.

   

 • Resulta impossible qualificar en només un adjectiu el viatge realitzat per la Banda de Benassal a Màlaga amb motiu del 25é aniversari de la mort del mestre Perfecto Artola. Per a resumir ho deixarem en només dos: ESPECTACULAR i INOBLIDABLE.

  Espectacular el tracte rebut durant tot el temps que vam estar a Màlaga, tant els músics com el acompanyants.

  Inoblidable la familia Artola, amb Paloma al front, que ens va preparar unes jornades extraordinàries a Màlaga i fundamentalment mos va servir per a conéixer, encara més si cap, la figura de Perfecto Artola i la seva grandesa i importància.

  El divendres 13 d'octubre vam estar visitant els llocs més emblemàtics per al Mestre Artola i altres on va realitzar gran part de la seua labor musical: Archicofradía y Museo de la Esperanza, Iglesia de Santo Domingo, Antiguo Conservatorio Mª Cristina, Agrupación de Cofradías.... A tots els llocs al dir que veníem del poble natal de Perfecto Artola els responsables ens recordàven les bondats del Mestre i ens mostràven i explicàven en tot detall els "passos" i els diferents tresors que teníen guardats als seus museus referits a la Setmana Santa de Màlaga.

   

  Antic Conservatori Mª Cristina, sala de concerts:

   

  El dissabte 14 d'octubre pel matí ens teníen preparada una visita guiada pel centre històric de Màlaga. Abans de dinar vam assistir a la "Casa Hermandad Cofradía de los Estudiantes" a una taula redona amb el titol "la figura del Maestro Artola y su aportación a la música en Málaga" amb la participació de familiars i antics alumnes del Mestre Artola -avui directors de les principals bandes de Màlaga- i del nostre director Ricard Fortea.

  Per la vesprada va tindre lloc a la sala Manuel de Falla del Conservatori Superior de Música el Concert Homenatge a Perfecto Artola Prats amb la participació de la Banda Municipal de Música de Màlaga i la Banda de Música Font d'en Segures de Benassal. Entre el nombrós públis assistent, tant de Màlaga com de Benassal, cal destacar els familiars del Mestre Artola, alcalde de Màlaga, alcaldessa de Benassal i nombrosos amics del homenatjat.

   

  Arribada de la banda a la Plaça del Maestro Artola on s'encontra el Conservatori Superior de Música:

   

  A la primera part del concert va actuar la Banda de Benassal i a la segona la de Màlaga. Consultar programa en pdf. Destacar que la besnéta del Mestre Artola, Paloma Gómez Artola, va acompanyar al ball, tal com va fer a Benassal al concert de les festes patronals, el pasdoble La Concha Flamenca.

  En acabar les actuacions es va produir l'intercanvi de records de la efemèrides entre els representants de Màlaga i Benassal. Com a colofó al concert les dos bandes juntes van interpretar el pasdoble Malaga tierra ideal, composició de Perfecto Artola.

  El diumenge abans de tornar a Benassal, els familiars de Perfecto Artola i representans de la Banda de Benassal, es van dirigir al parc cementiri de San Gabriel per a fer una ofrena de flors a la tomba on descansen les restes del Mestre Artola.

   

   

  Consultar més fotos (galería de Carlos Garcia de Castro): 

  https://www.dropbox.com/sh/v81osj7filivm74/AAC-C-3_k5-duVDU131--9GFa?dl=0

   

  EL CONCERT HOMENATGE A PERFECTO ARTOLA A LA PREMSA

  L'importància del Mestre Artola va quedar reflexada també en la gran repercussió que va tindre a la premsa la notícia de la celebració del concert homenatge el 25é aniversari de la mort.

   

  16-10-2017:
  http://agrupaciondecofradias.com/la-musica-del-maestro-perfecto-artola-sigue-viva-tras-el-25o-aniversario-de-su-fallecimiento/

  15-10-2017
  https://www.diariosur.es/culturas/malaga-recuerda-musica-20171015011955-ntvo_amp.html

  14-10-2017
  http://www.diariosur.es/culturas/artola-recuerdo-deja-20171014214620-nt.html?ns_campaign=APPWA&ns_source=BT&ns_linkname=Bottom&ns_fee=0&ns_mchannel=EM

  13-10-2017
  https://www.malagahoy.es/ocio/Malaga-Benassal-homenaje-Perfecto-Artola_0_1181281946.amp.html
  12-10-2017
  http://agrupaciondecofradias.com/un-concierto-en-homenaje-a-perfecto-artola-unira-este-sabado-las-bandas-municipales-de-musica-de-benassal-y-malaga/
  12-10-2017
  https://www.blogmalaga.es/concierto-homenaje-perfecto-artola-prats/

  11-10-2017

  http://www.castelloninformacion.com/concierto-homenaje-perfecto-artola-malaga/
  11-10-2017
  https://www.laopiniondemalaga.es/cultura-espectaculos/2017/10/11/sabado-celebra-concierto-homenaje-perfecto/960995.html

   

 • Videos del concert homenatge grabats per CONTIGO TV:

   

  PRESENTACIÓ 

  https://youtu.be/yLiK7PLsfyk

   

  BANDA DE MUSICA FONT D'EN SEGURES DE BENASSAL

   

  BANDA MUNICIPAL DE MUSICA DE MALAGA

  1 GLORIA AL PUEBLO

  https://youtu.be/PdmieN8eUxc

  2 FADRELL

  https://youtu.be/chA8wtjbBIc

  3 ROMERIA A SAN CRISTOBAL

  https://youtu.be/zGrLyycEPNY

  4 PERFECTO ARTOLA

  https://youtu.be/_8VR-AmYfrU

  5 ESTAMPAS ANDALUZAS (bis)

  https://youtu.be/18GoMx08crw

  1 LA PLANA

  https://youtu.be/H-HrUmpitwI

   

  2 EL MAESTRAZGO

  https://youtu.be/5o6Rj8E6YlY

   

  3 LA CONCHA FLAMENCA

  https://youtu.be/4WK5cFv8sGs

   

  4 SEMANA SANTA EN MALAGA

  https://youtu.be/CD3voxnlM68

   

 • El diumenge 27 d’Agost de 2017, dins de les festes patronals de Benassal, es va celebrar el XXV Concert Perfecto Artola. Aquest any es va fer d’una manera especial ja que enguany se celebra el 125é aniversari de la fundació de la banda de música Font d’en Segures.

   

  Entre les personalitats que tots els anys presideixen el concert, enguany es va poder contar de forma extraordinària amb el fill del músic homenatjat, Perfecto Artola Tena, la néta Paloma Artola Küstner i la besnéta Paloma Gómez Artola, els familiars descendents del fundador de la banda Absalom Celades, el president de la Diputació de Castelló Javier Moliner, la alcaldesa Mari Luz Monterde i la corporació municipal, entre d’altres convidats.

   

  El concert constà de dos parts i al descans es va nomenar sòcia d’honor a Paloma Artola Küstner, néta de Perfecto Artola.

   

  També es va homenatjar als components de la banda que han deixat de formar part de la plantilla activa de la mateixa des de l’any 2002 (any en el que ja se va fer un homenatge similar). Se va entregar una placa als músics de més de 60 anys i un diploma als mes joves.

   

  Els descendents del fundador de la banda, Absalom Celades, i l’autor del logo del 125é aniversari, Alfons Falcó, també van ser obsequiats amb una placa conmemorativa.

   

  Per a acabar, tots els actuals components de la plantilla de la banda van rebre també una medalla amb el logo del 125é aniversari.

   

  La segona part del concert va començar amb una sorpresa, ja que la besnéta del músic homenatjat, Paloma Gómez Artola va acompanyar a la dansa la interpretació del pasdoble del seu besavi “La Concha Flamenca”. El públic li va brindar una forta ovació com a reconeixement.

  Consulta el programa en pdf.

   

  PRÒXIM VIATGE A MÀLAGA

   

  Per a finalitzar el concert es va informar als socis i assistents que la banda té previst desplaçar-se els dies 13, 14 i 15 d’octubre de 2017 a la ciutat de Màlaga, on Perfecto Artola va realizar la major part de la seua obra musical, per a realizar un concert junt a la Banda Municipal d’eixa ciutat amb motiu del 25é aniversari de la mort de Perfecto Artola.