• La banda es va desplaçar a Iglesuela del Cid (Terol) per a participar a les festes patronals que cada any es celebren en honor a la Virgen del Cid.

   

  Com cada any les festes de Iglesuela del Cid finalitzen en la tradicional romeria fins la ermita de la patrona de la localitat, nuestra Señora la Virgen del Cid. Ja per la nit es produeix la entrada en processó al poble i cal destacar la iluminació del recorregut mitjançant torxes. Acabada la processó, en eixir de l'església, la banda va oferir un xicotet concert de pasdobles a la plaça de la Torre.

   

  Esta no és la primera vegada que la banda de Benassal es desplaça hasta Iglesuela del Cid per a aquesta actuació, però cal assenyalar que la darrera vegada va ser fa molts anys. Esperem poder repetir en un futur no tan llunyà.


  En este acte es tanca la "mini-gira estiuenca" per terres de Terol de la banda després del passat concert a Mosqueruela el 4 d'agost.

   


 • - GENER
  * Cavalcada Reis Mags.
  - Dissabte 5, 18:45 h.Ajuntament.Uniforme NO

  * Sant Antoni.
  -
  Dissabte 19, benedicció animals.21:15 h.Església.Uniforme NO
  - Diumenge 20, missa.10:45 h.Casa majorals.Uniforme SI.En finalitzar la missa acapte.
  - Diumenge 20, ball plà.17:15 h.Casa majorals.
  Uniforme NO

  - FEBRER

  * Carnestoltes.
  - Dissabte 9, ball plà, 19:00 h.Pz.Espanya.Uniforme NO

  - ABRIL
  * Setmana Santa.
  - Divendres dia 19, processó, 11:00 h.C / Loreto.Uniforme SI
  - Divendres dia 19, processó, 21:45 h.Església.Uniforme SI
  - Diumenge dia 21, processó, 10:45 h.Ajuntament.
  Uniforme SI

  - JUNY
  * Sant Cristòfol.
  - Diumenge dia 9, processó, 10:45 h.Caseta dels majorals.Uniforme SI
  - Dilluns dia 10, processó pujada ermita, 9:15 h.Església.Uniforme NO
  - Dilluns dia 10, processó baixada ermita, 18:30 h.Pz.Canaleta.
  Uniforme NO

  * Corpus.
  - Diumenge dia 23, processó, 11:30 h.Església.Uniforme SI

   
  * Cor de Jesús.
  - Diumenge dia 30, processó, 11:30 h.Església.Uniforme SI.En finalitzar la missa acapte.

  - AGOST
  * L'Assumpció.
  - Dijous dia 15, processó, 11:30 h.Església.Uniforme SI

  * Sant Roc.
  - Divendres dia 16, processó pujada ermita, 9:15 h.Església.Uniforme NO
  - Divendres dia 16, processó baixada ermita, 13:30 h.Camí Sant Roc.Uniforme NO.
  Per la vesprada, ball plà a la plaça Espanya.

  * Festes Patronals.
  Calendari en pdf.

  - NOVEMBRE
  * Crist Rei.
  - Diumenge dia 24, processó, 11:30 h.Església.Uniforme SI

  - DESEMBRE
  * Purissima.  -  ACTE ANUL.LAT¡¡¡
  - Diumenge dia 8, processó, 11:30 h.Església.Uniforme SI.En finalitzar la missa acapte.

   

 • El diumenge 4 d'Agost de 2019 la banda es va desplaçar fins a Mosqueruela (Teruel) per a oferir un concert enmarcat dins la XXIV Setmana Cultural de Mosqueruela 2019.

  A les 19:30 h a la plaça Major va tindre lloc l'actuació amb el següent programa:

   

  - MUSICA Y VINOS, pasdoble de Manuel Morales Martinez

  - OS PASSAROS DE BRASIL, de Kees Vlak

  - GRAN JOTA DE LA DOLORES, de Tomás Bretón

   

  En acabar es va procedir a la entrega de detalls conmemoratius a la banda.

  Acabada la entrega es va produïr la sorpresa per al músic de la banda Rafael Vidal, ja que els membres de la Banda de Música "Los Troneras" de Mosqueruela van voler agraïr-li els esforços realitzats durant tants anys en l'ensseyança de la música hasta la formació de la banda de la localitat. Components de l’actual banda i antics músics que van formar part de la plantilla originària van pujar a l'escenari per a fer-li entrega d'una placa conmemorativa.

  El concert va finalitzar en la interpretació fóra de programa del pasdoble SIERRA DE LUNA de Francisco De Val.

   

 • El diumenge 22 de Desembre de 2019 es va celebrar el tradicional concert de Nadal. Este any la banda va dedicar el concert a la memòria de José Moliner, "Pepe Cornelio", antic director i músic de la banda de Benassal que va faltar recentment. La junta directiva, després de recordar el treball de Pepe a la banda, va obsequiar amb un ram de flors els seus familiars abans de concert.

   

  Al concert es va produïr la interpretació per primera vegada per part de la banda de l'obra "Sequences for Band" de Carlos Pellicer, obra escollida de lliure elecció per a la participació al pròxim Certamen de Bandes de Castelló de 2020. Consulta el programa del concert.

   

  Els alumnes de conjunt instrumental i de llenguatge musical de l'escola de música Absalom Celades també van participar al concert interpretant les tradicionals nadales.

   

   

 • La banda va oferir el concert de primavera 2019 el dissabte 20 d'Abril a les 20:30 hores al pavelló cobert. Este any va estar dedicat a la música pop/rock baix el titol "POP ROCK A BANDA". Programa en pdf.

  Per este motiu vam muntar un escenari propi d'un grup por/rock amb llums i microfonia. Al mateix temps la banda també va "ampliar" la seva plantilla amb la participació de guitarra i baix elèctrics.

  El resultat obtingut va ser espectacular. L'assistència va ser la més nombrosa que recordem en molt de temps i el públic va disfrutar enormement escoltant estra "altra versió" de la Banda de Benassal.

  Destacar que tant els músics com el director també ens ho vam passar molt bé interpretant este repertori diferent i veient disfrutar a tots els aficionats a la música. Gràcies pel vostre recolzament, esperem poder repetir-ho en un futur....

  Per últim agraïr a l'Ajuntament de Benassal la seva col.laboració amb el patrocini del concert.

   

 •  

  La banda de Benassal vol recordar a José Moliner, Pepe Cornelio, que ens va deixar el passat dilluns, 2 de desembre.

   

  Pepe va ser director de la banda molts anys en uns temps especialment difícils i, a més, va aconseguir mantindre la banda i evitar la seua desaparició.

   

  Pepe va aprendre a tocar la trompeta amb Perfecto Artola quan éste va tornar a Benassal l'any 43-44 per refer la banda en acabar la guerra i es va incorporar a la banda. Quan Perfecto va tornar a Màlaga, van dirigir la banda Joaquín Miralles «coqueta» un any, Amadeu Porcar un altre any i don Antonio Bosque uns 5 anys.

   

  Després d’algún temps tocant sense director, l’any 1960 li van demanar a Pepe que agafara la direcció de la banda i finalment ho va fer de 1960 a 1975. Al començar en la direcció de la banda, el nombre de músics era molt reduït i Pepe es va esforçar en ensenyar a molts músics que tots hem conegut a la banda, com els germans Àngel, Enrique i Jorge Beltran (els fusters), Tomás i Rafael Vidal (els pintors), Enrique Beltran «panís», David Monterde, Jose Maria Pasies «bancalets», Julio Falcó «de Leví», Pepín Córdoba, Enrique Roig «mica», Ernesto Garcia, etc.

   

  L’actual banda Font d’En Segures de Benassal existeix per l’esforç de Pepe i els seus músics. Gràcies a ells tenim avui una banda de qualitat amb molts músics joves que ens garanteixen un bon futur. Es farà molt estrany no veure a Pepe al seu balcó als concerts de festes d’Agost, però Pepe i la seua banda estaran sempre en la nostra música.

   

  Gràcies Pepe.

   

  Pepe tocant els plats (aprox.1967) i dirigint la banda.

  Cartell del concert de Nadal 2019 que la banda dedicarà a José Moliner.

 • El dissabte 6 de juliol de 2019 es va celebrar a la localitat de Vilafranca la XXVI Trobada de Bandes de Música de la comarca Els Ports-Alt Maestrat. Les bandes participants van ser: Albocàsser, Benassal, Catí, Tirig i Vilafranca.


  A les 17:00 h va començar la desfilada de les bandes pels carrers de Vilafranca fins al frontó municipal on cada banda va interpretar un pasdoble de presentació i una obra de lliure elecció. A continuació es va produïr la entregar de detalls, corbatins conmemoratius i el parlament d'autoritats. Per a finalitzar les cinc bandes participants van interpretar conjuntament una peça dirigits pel director de Vilafranca Pau Monfort.

   

  La jornada va finalitzar amb un brenar per a tots els músics, directius i autoritats.

   

  Pots vore el video de la trobada a Canal 56.
   

 • El concert-homenatge Perfecto Artola va cumplir este any 2019 els 27 anys de celebració. Va tindre lloc, com cada any, dins les festes patronals al Pati d'en Palanques i la banda va participar en solitari. Familiars de Perfecto Artola van assistir al concert junt amb altres autoritats.

   

  Este any 2019 es compleixen els 10 anys al capdavant de la banda del seu director Ricard Fortea, motiu pel qual al finalitzar el concert la regidora de festes Marta Pitarch el va obsequiar amb un ram de flors. Enhorabona Ricard i a complir molts més¡¡¡ 
   
  Consulta el programa en pdf.
   
  Fotos del concert: