La banda de Benassal vol recordar a José Moliner, Pepe Cornelio, que ens va deixar el passat dilluns, 2 de desembre.

 

Pepe va ser director de la banda molts anys en uns temps especialment difícils i, a més, va aconseguir mantindre la banda i evitar la seua desaparició.

 

Pepe va aprendre a tocar la trompeta amb Perfecto Artola quan éste va tornar a Benassal l'any 43-44 per refer la banda en acabar la guerra i es va incorporar a la banda. Quan Perfecto va tornar a Màlaga, van dirigir la banda Joaquín Miralles «coqueta» un any, Amadeu Porcar un altre any i don Antonio Bosque uns 5 anys.

 

Després d’algún temps tocant sense director, l’any 1960 li van demanar a Pepe que agafara la direcció de la banda i finalment ho va fer de 1960 a 1975. Al començar en la direcció de la banda, el nombre de músics era molt reduït i Pepe es va esforçar en ensenyar a molts músics que tots hem conegut a la banda, com els germans Àngel, Enrique i Jorge Beltran (els fusters), Tomás i Rafael Vidal (els pintors), Enrique Beltran «panís», David Monterde, Jose Maria Pasies «bancalets», Julio Falcó «de Leví», Pepín Córdoba, Enrique Roig «mica», Ernesto Garcia, etc.

 

L’actual banda Font d’En Segures de Benassal existeix per l’esforç de Pepe i els seus músics. Gràcies a ells tenim avui una banda de qualitat amb molts músics joves que ens garanteixen un bon futur. Es farà molt estrany no veure a Pepe al seu balcó als concerts de festes d’Agost, però Pepe i la seua banda estaran sempre en la nostra música.

 

Gràcies Pepe.

 

Pepe tocant els plats (aprox.1967) i dirigint la banda.

Cartell del concert de Nadal 2019 que la banda dedicarà a José Moliner.