Aquest any 2022 es compleixen 30 anys de la defunció del mestre Perfecto Artola. Per aquest motiu la banda de música de Benassal va voler recordar al mestre dedicant-li el concert de primavera i oferint un programa música sacra en el qual, entre altres, es van interpretar algunes de les seues obres. 

 

El programa el componien sis marxes i el poema simfònic "Semana Santa en Málaga". Tres de les obres interpretades estaven compostes per Perfecto Artola i era la primera vegada que eren interpretades per la banda de Benassal. Es tractava de les marxes "Llanto y dolor", "Jesús de la pasión" i el poema simfònic "Semana santa en Málaga". Aquesta última obra va ser interpretada per la banda municipal de Màlaga al concert homenatge en el 25é aniversari de la seua defunció celebrat el 14/10/2017 al conservatori superior de música de Màlaga, en el qual va participar al costat de la banda de Benassal.

 

El públic va acollir molt gratament el concert. Amplia informació consultant el programa en pdf.

 

Videos del concert:

*Llanto y dolor 

*Semana Santa en Málaga

 

La banda de música està actualment assajant i preparant les seues pròximes actuacions per als dies 19 i 20 de març de 2022.

 

La primera serà el dissabte dia 19. La banda es desplaçarà fins a Benicarló per a participar en les festes de falles que tradicionalment se celebren en aquesta localitat del Baix Maestrat. Es tracta de la primera vegada que actuarà en aquesta localitat i en aquestes festes. Participarà en la desfilada de la “ofrena” i acompanyarà als components de la falla “Els Cremats”

 

Aquest mateix dissabte, però ja a la vesprada, els músics es desplaçaran fins a Castelló per a desfilar en la cavalcada del pregó de les festes de la Magdalena. Els membres de la representació de Benassal comptaran amb el suport d'uns quants músics de la banda que interpretaran el tradicional ball plà i jotes de Benassal pels carrers de Castelló.

 

L'última de les actuacions d'aquest intens cap de setmana, una altra vegada amb la banda al complet, serà el diumenge dia 20 també a Castelló. Com ja realitzava els últims anys, la banda participarà novament en la desfilada de gaiates de les festes de la magdalena acompanyant a la gaiata 19 “La Cultural”.

 

Una vegada finalitzat aquest cicle d'actes, continuarem assajant per a preparar el concert de primavera a celebrar durant el cap de setmana de Pasqua.

 

Pròximament mes informació en aquesta web.

 

- GENER
* Cavalcada Reis Mags.
- Dimecres 5, 18:45 h. Llar de jubilatUniforme NO

* Sant Antoni.
-
 Dissabte 15, benedicció animals. SUSPÉS
- Diumenge 16, missa. 11:45 h. Casa majorals. Uniforme SI. En finalitzar la missa acapte.
- Diumenge 16, ball plà. 17:30 h. Casa majorals. 
Uniforme NO

- FEBRER

* Carnestoltes.
- Dissabte 12, ball plà, 19:00 h. Pz. Espanya. Uniforme NO

- ABRIL
* Setmana Santa.
- Divendres dia 15, processó, 11:00 h. C / Loreto. Uniforme SI
- Divendres dia 15, processó, 21:00 h. Església. Uniforme SI
- Diumenge dia 17, processó, 12:30 h. Església
Uniforme SI

- JUNY
* Sant Cristòfol.
- Diumenge dia 5, processó, 10:45 h. Caseta dels majorals. Uniforme SI
- Dilluns dia 6, processó pujada ermita, 9:15 h. Església. Uniforme NO
- Dilluns dia 6, processó baixada ermita, 18:30 h. Pz. Canaleta. 
Uniforme NO

* Corpus.
- Diumenge dia XX, processó, 11:30 h. Església. Uniforme SI

 
* Cor de Jesús.
- Diumenge dia XX, processó, 11:30 h. Església. Uniforme SI. En finalitzar la missa acapte.

- AGOST
* L'Assumpció.
- Dilluns dia 15, processó, 11:30 h. Església. Uniforme SI

* Sant Roc.
- Dimarts dia 16, processó pujada ermita, 9:15 h. Església. Uniforme NO
- Dimarts dia 16, processó baixada ermita, 13:30 h. Camí Sant Roc. Uniforme NO.
Per la vesprada, ball plà a la plaça Espanya.

* Festes Patronals.
Calendari en pdf.

- NOVEMBRE
* Crist Rei.
- Diumenge dia XX, processó, 11:30 h. Església. Uniforme SI

- DESEMBRE
* Purissima.  -  ACTE ANUL.LAT¡¡¡
- Diumenge dia 8, processó, 11:30 h. Església. Uniforme SI. En finalitzar la missa acapte.

 

Després de parèntesi de 2020 provocat pel coronavirus, aquest 2021 la banda tornava a celebrar el tradicional concert de nadal. Va tindre lloc el dissabte 18 de desembre al pavelló cobert de Benassal i va contar en la participació del cor d'alumnes de l'escola de música Absalom Celades de Benassal que va interpretar tres nadales tradicionals. 

Aquest any com a novetat es va transmetre per primera vegada en directe el concert a les xarxes socials de la banda de Benassal Facebook i Instagram.  

Consulta el programa del concert.

Després de la suspensió del concert Perfecto Artola en 2020 degut a la pandèmia de la covid, aquest any 2021 es va celebrar novament arribant a l'edició número 28. 

Va tindre lloc el diumenge 29 d'agost durant les festes patronals. Este any degut a les inclemències climatològiques, va tindre lloc al pavelló cobert. Per primera vegada des de que es va instaurar aquest concert, no es podia celebrar al Pati d'en Palanques. 

 

La banda va preparar el concert amb la il.lusió de poder celebrar-lo novament este any. Les circunstàncies continuament canviants de la pandèmia no ho va ficar gens fàcil al no poder tindre continuïtat en els assajos. 

 

Els familiars de Perfecto Artola, encapçalats pel seu fill Perfecto Artola Tena, van vindre també aquest any des de Màlaga a Benassal per a presidir el concert des de les butaques d'autoritats i per a passar uns dies de festes patronals. 

 

Al programa del concert figurava el pasdoble del mestre Artola dedicat a Henri Bouché. L'homenatjat va acceptar la invitació de la banda i també va presidir el concert junt a la família Artola. Cal destacar que era la primera vegada que la banda de Benassal interpretava aquest pasdoble. Henri va agraïr el gest i va felicitar el director i músics per la interpretació. 

 

Consulta el programa en pdf. Article al periòdic Mediterráneo del 31/08/2021.  

 

Fotos del concert:

Un any més, el poble de Benassal ens quedem sense poder fer l'habitual celebració al nostre patró Sant Cristòfol. Per això la banda i els Majorals de Sant Cristòfol i Sant Roc, volem fer un homenatge a aquest dilluns tan esperat per nosaltres, que esperem poder tornar a celebrar molt prompte.

Visca Sant Cristòfol i visca el poble de Benassal !!!

https://youtu.be/bJXh3PcLblY