Després de la suspensió del concert Perfecto Artola en 2020 degut a la pandèmia de la covid, aquest any 2021 es va celebrar novament arribant a l'edició número 28. 

Va tindre lloc el diumenge 29 d'agost durant les festes patronals. Este any degut a les inclemències climatològiques, va tindre lloc al pavelló cobert. Per primera vegada des de que es va instaurar aquest concert, no es podia celebrar al Pati d'en Palanques. 

 

La banda va preparar el concert amb la il.lusió de poder celebrar-lo novament este any. Les circunstàncies continuament canviants de la pandèmia no ho va ficar gens fàcil al no poder tindre continuïtat en els assajos. 

 

Els familiars de Perfecto Artola, encapçalats pel seu fill Perfecto Artola Tena, van vindre també aquest any des de Màlaga a Benassal per a presidir el concert des de les butaques d'autoritats i per a passar uns dies de festes patronals. 

 

Al programa del concert figurava el pasdoble del mestre Artola dedicat a Henri Bouché. L'homenatjat va acceptar la invitació de la banda i també va presidir el concert junt a la família Artola. Cal destacar que era la primera vegada que la banda de Benassal interpretava aquest pasdoble. Henri va agraïr el gest i va felicitar el director i músics per la interpretació. 

 

Consulta el programa en pdf. Article al periòdic Mediterráneo del 31/08/2021.  

 

Fotos del concert:

Un any més, el poble de Benassal ens quedem sense poder fer l'habitual celebració al nostre patró Sant Cristòfol. Per això la banda i els Majorals de Sant Cristòfol i Sant Roc, volem fer un homenatge a aquest dilluns tan esperat per nosaltres, que esperem poder tornar a celebrar molt prompte.

Visca Sant Cristòfol i visca el poble de Benassal !!!

https://youtu.be/bJXh3PcLblY

 

Després de reprendre recentment l'activitat dels assajos, ara celebrats al pavelló cobert per a poder respectar la normativa covid vigent de separació entre els músics, la banda es va preparar per a la festivitat de Sant Cristòfol.

El diumenge día 23 de maig de 2021 va tindre lloc la missa major del sant patró i en acabar estava prevista l'actuació de la banda. Degut a la pluja persistent durant tot el matí, la banda va interpretar la marxa Sant Cristòfol del mestre Perfecto Artola a l'interior de l'església parroquial de Benassal.

En acabar l'actuació a l'església va tindre lloc la benedicció dels cotxes i el repartiment de banderins per part dels majorals 2020/2021. La banda va actuar als porxos de la Mola i al vestíbul de l'edifici sociocultural de Benassal al no poder fer passacarrers degut a l'actual normativa sanitària.

Cal destacar que 9 mesos després de l'última aparició en públic (festes patronals 2020) la banda tornava a actuar davant dels veïns.

Esperem poder seguir assajant per a preparar futures actuacions.

Videos de l'actuació:

San Cristòfol:  https://youtu.be/55m5TCUnQIo

Málaga tierra ideal:  https://youtu.be/6svMm_Qm6_U

 

 

La banda participarà el dissabte 15 d'agost a la XVII campanya d'intercanvis musicals que organitza la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. Este any degut a la crisis del coronavirus, es realitzarà en format de cercavila a partir de les 19:00 hores pels carrers de Benassal amb l'única participació de la BMFES. 

 

Les autoritats sanitàries aconsellen a tots el aficionats que desitgen vore a la banda desfilar que ho facen des dels balcons o la porta de les seues cases i que no acompanyen als músics en la cercavila. Per part de la banda, els músics haurem de mantindre i respectar la distància de seguretat aconsellada.

 

VIDEOS:

CASTELL ALONSO TERCIO DE QUITES
JUANITO EL JARRI MALAGA TIERRA IDEAL

 

SENSACIONS DESPRÉS DE LA TORNADA A LA MÚSICA

Més de 6 mesos després de l'última actuació de la banda pels carrers de Benassal, els músics de la banda mos sentim molt agraïts per la bona acollida que vam tindre a la desfilada per part dels veïns i aficionats a la música que es van parar a escoltar-nos i ens van obsequiar en els seus aplaudiments. Va ser per a nosaltres un plaer poder tornar a fer música pels carrers de Benassal i sentir-nos novament músics de la banda.

Esperem poder torrnar a repetir l'experiència en breu!!!

 

Després de més de 20 anys d’espera, la banda per fí ha pogut estrenar les seues  noves instal.lacions. Estàn situades a la plaça d’en Blasc número 15 de Benassal, a la planta baixa del nou edifici Socio-Cultural. 

 

Este emplaçament, en el que estave situat el desaparegut “Cine Moncátil” i també l’antiga caserna de la guàrdia civil, va ser l’anterior sede de la banda de música durant molts anys i en ella alguns músics de l’actual plantilla van començar les classes de llenguatge musical i instrument. Una vegada derruït l’antic edifici i construït el nou, han tingut que passar més de 20 anys per a que la banda torne al seu anterior “emplaçament físic” convertit ara en nou edifici Socio-Cultural de Benassal. 

 

Esta nova sede, en la que també s’encontra l’escola de música “Absalom Celades”, compta amb sala d’assaig, despatx/arxiu, aula de llenguatge musical, aula d’instrument, magatzem i lavabos. També s’accedeix al local d’assaig de la Rondalla i cor de Benassal.

 

Esperem poder disfrutar molts anys d’estes noves instal.lacions tant els músics com els alumnes de la banda. 

 

Fotos nova sede banda música a la Pl. d'en Blasc, 15 i antigua sede provisional al C/Sant Cristòfol, s.n. desmantelada:

 

Després de quasi 4 mesos des de la declaració de l’estat d’alarma provocada pel coronavirus el passat 14 de març, la banda ha représ la seua activitat a l’assaig general celebrat el divendres 3 de juliol de 2020. 

 

Cal remarcar que l’assaig es va fer respectant totes les normes de seguretat publicades per la Consellería de Santiat de la Generalitat Valenciana: distància de seguretat entre músics, desinfecció d’instruments i material, neteja de mans amb gel hidroalcohòlic, ús de mascaretes abans i després de tocar, senyalització d’entrades i sortides per mantindre la distància de seguretat personal, .....

 

Durant el període de l’estat d’alarma es va conéixer la notícia que ha quedat suspés el Certamen Provincial de bandes de música i ha sigut aplaçat fins el pròxim any 2021. Com que la banda estava inscrita este any 2020 al Certamen Provincial de bandes de música de Castelló a la 3ª secció, tindrà plaça reservada per al pròxim any. Quedem  a l’espera d’instruccions per part de la federació. Anirem informant a tots el socis i aficionats. 

 

De moment la banda vol continuar amb els assajos esperant l’evolució de la situació general i està pendent encara de les possibles activitats que se puguen organitzar durant les festes patronals d’agost.

 

Si a algún assaig l'afluència de músics no permet mantindre la distància de seguretat, la banda assaja al carrer: