El XXIX Concert-Homenatge al mestre Perfecto Artola es va celebrar el diumenge 28 d'agost de 2022 en la plaça Espanya de Benassal. Enguany es complien 30 anys de la defunció del mestre en 1992 i a més també es va produir la trista notícia de la defunció del seu fill D. Perfecto Artola Tena fa només dos mesos.

Els familiars de D. Perfecto Artola es van desplaçar a Benassal per a estar al costat de la banda en el concert i recordar al seu fill recentment desaparegut que cada any l'últim diumenge del mes d'agost es desplaçava fins a Benassal per a estar al poble natal de la seua família, retrobar-se amb familiars i amics i presidir el present concert homenatge. 

La filla de D. Perfecto Artola Tena, Paloma, va fer un parlament en el descans del concert sobre les figures del seu avi i del seu pare i l'Ajuntament els va entregar a ella i resta de familiars un obsequi de part de tot el poble. 

 

Fotos: 

La banda de Benassal participarà aquest any 2022 en el Certamen provincial de bandes de música que organitza la diputació de Castelló. 

Cal recordar que la banda estava inscrita per a participar en aquest certamen que s'anava a celebrar en 2020 i que es va suspendre a causa de la pandèmia de la covid. Aquest any 2022 la diputació ha decidit convocar novament el certamen i la banda de Benassal, en tindre la plaça reservada, ha decidit participar novament. 

La resta de bandes que estaven inscrites al costat de Benassal al certamen en 2020 i que també tenien la plaça reservada, han decidit no participar esta vegada. D'aquesta manera la tercera secció, que comprén bandes fins a 50 músics, quedarà formada únicament per la banda de Benassal. 

Les audicions del certamen es celebraran a l'Auditori de la Vall d'Uixó els dies 15 d'octubre, per a la quarta i tercera secció, i 16 d'octubre, per a la segona i primera secció. 

Noticia web Diputació de Castelló

Adjuntem cartell certamen.

La banda participarà en la XIX campanya de concerts d'intercanvis 2022 que organitza la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. 

El dissabte 6 d'agost va tindre lloc el primer concert en la localitat de Catí amb la participació de la banda de la amfitriona i la banda de Benassal.

Fotos concert Catí:

 

 

El segon concert d'intercanvi es realitzarà el 8 d'octubre a Benassal amb la participació de les mateixes bandes, Benassal i Catí. 

El passat dia 24 de juny ens van arribar tristíssimes notícias des de Màlaga. Havia mort D. Perfecto Artola Tena, fill del mestre D. Perfecto Artola Prats. 

 

Des de la banda de Benassal volem donar el condol als seus fills i familiars i també recordar la figura de D. Perfecto Artola Tena. Assidu visitant de Benassal, no faltava cada any a la celebració del nostre patró Sant Cristòfol Tots els músics el recordem cada any presenciant la processó de la pujada a l'ermita de Sant Cristòfol des del balcó de la seua casa al carrer La Roda. Aquest any 2022 no el vam poder veure, cosa que ens va sorprendre i que una cosa "estranya" ens feia presagiar. 

 

També venia cada any a les festes patronals d'Agost i presidia el concert homenatge al seu pare D. Perfecto Artola Prats. En finalitzar el concert als membres de la banda ens agradava conversar amb ell per a escoltar les seues opinions sobre la interpretació de la banda i agraíem els seus savis consells. Se'ns va ha fer molt estrany no veure-ho en la primera fila d'autoritats i parlar amb ell. 

 

Gràcies Perfecto.

 

Perfecto al costat de Ricard Fortea, director de la banda de Benassal, en 2017 en el vestíbul del conservatori superior de música de Màlaga en finalitzar el concert homenatge al seu pare, Perfecte Artola Prats, en el 25 aniversari de la seua defunció

 

 

Aquest any 2022 es compleixen 30 anys de la defunció del mestre Perfecto Artola. Per aquest motiu la banda de música de Benassal va voler recordar al mestre dedicant-li el concert de primavera i oferint un programa música sacra en el qual, entre altres, es van interpretar algunes de les seues obres. 

 

El programa el componien sis marxes i el poema simfònic "Semana Santa en Málaga". Tres de les obres interpretades estaven compostes per Perfecto Artola i era la primera vegada que eren interpretades per la banda de Benassal. Es tractava de les marxes "Llanto y dolor", "Jesús de la pasión" i el poema simfònic "Semana santa en Málaga". Aquesta última obra va ser interpretada per la banda municipal de Màlaga al concert homenatge en el 25é aniversari de la seua defunció celebrat el 14/10/2017 al conservatori superior de música de Màlaga, en el qual va participar al costat de la banda de Benassal.

 

El públic va acollir molt gratament el concert. Amplia informació consultant el programa en pdf.

 

Videos del concert:

*Llanto y dolor 

*Semana Santa en Málaga

 

La banda de música està actualment assajant i preparant les seues pròximes actuacions per als dies 19 i 20 de març de 2022.

 

La primera serà el dissabte dia 19. La banda es desplaçarà fins a Benicarló per a participar en les festes de falles que tradicionalment se celebren en aquesta localitat del Baix Maestrat. Es tracta de la primera vegada que actuarà en aquesta localitat i en aquestes festes. Participarà en la desfilada de la “ofrena” i acompanyarà als components de la falla “Els Cremats”

 

Aquest mateix dissabte, però ja a la vesprada, els músics es desplaçaran fins a Castelló per a desfilar en la cavalcada del pregó de les festes de la Magdalena. Els membres de la representació de Benassal comptaran amb el suport d'uns quants músics de la banda que interpretaran el tradicional ball plà i jotes de Benassal pels carrers de Castelló.

 

L'última de les actuacions d'aquest intens cap de setmana, una altra vegada amb la banda al complet, serà el diumenge dia 20 també a Castelló. Com ja realitzava els últims anys, la banda participarà novament en la desfilada de gaiates de les festes de la magdalena acompanyant a la gaiata 19 “La Cultural”.

 

Una vegada finalitzat aquest cicle d'actes, continuarem assajant per a preparar el concert de primavera a celebrar durant el cap de setmana de Pasqua.

 

Pròximament mes informació en aquesta web.