La Banda de Música "Font d'en Segures" de Benassal va ser fundada l'any 1892. En els primers temps va ser dirigida per Absalom Celades i Jaume Sanjuán.

 

L'any 1930, sota la direcció de Ricard Vives, participa al Certamen de Bandes de Castelló i obté el primer premi de la secció corresponent. És quan Perfecto Artola li dedica el pasdoble "Glòria al Poble". El 1943 participa de nou al Certamen de Castelló, guanyant el tercer premi i el d'interpretació de pasdobles.

 

Després d'uns anys difícils la presa al seu càrrec Antonio Bosque, i després José Moliner, qui va aconseguir evitar la desaparició formant nous músics. Li succeeix Ángel Beltrán, qui fomenta l'acadèmia de solfeig i aconsegueix que la banda arribe a una quarantena de músics, els quals van ser dirigits, ocasionalment, pel mestre Artola en la reestrena del "Himne a Benassal", en l'homenatge de 1980.

 

De l'any 1987 al 2004 és dirigida per Tomás Lorenzo, que fomenta la realització de concerts i s'instauren com a fixos dos concerts anuals: el concert de festes d'agost "Concert Homenatge a Perfecto Artola" i, posteriorment, el "Concert de Nadal".

 

De gener de l'any 2005 a setembre de 2009 la Benassalense Sara García Pitarch dirigeix ​​l'agrupació. El 2005 participa en la quarta secció del XXVIII Certamen Provincial de Bandes de Música a l'Auditori de Sogorb i en 2006 obté el segon premi de la tercera secció en el XXIX Certamen Provincial de Bandes de Música. El 2009, participa al CXXIII Certamen Internacional de Bandes de Música "Ciutat de València" al Palau de la Música (primera vegada en la història de la banda). El mateix any es desplaça a Luxemburg per participar a la "Marató Musical Internacional per a Bandes de Música i Orquestres", sent la primera actuació de la Banda a l'estranger en la seva història.

 

Des del mes d'octubre de 2009 Ricard Fortea Marco està al capdavant de la banda. El 2011 obté el primer premi i menció d'honor en el 34è Certamen Provincial de Bandes de Música de Castelló i passa a representar a la província de Castelló en el Certamen Autonòmic de bandes de música on obté un segon premi. El 2015 aconsegueix una altra vegada el primer premi i menció d'honor en el 38è Certamen Provincial de Bandes de Música de Castelló i un tercer premi al Certamen de la Comunitat Valenciana.

 

El 2017 celebra el 125é aniversari de la fundació de la banda i, entre els actes més destacats, cal assenyalar el desplaçament a la ciutat de Màlaga per a participar als actes de conmemoració del 25é aniversari de la mort del Mestre Benassalenc Perfecto Artola. El 14 d'octubre participa junt a la Banda Municipal de Màlaga al concert homenatge celebrat a la sala Manuel de Falla del Conservatori Superior de Música de la ciutat andalussa.

 

Entre la seva discografia trobem el disc de pasdobles taurins "Bous al Pati", gravat l'any 2007, i el disc "Benassal, arrels", gravat l'any 2008, on es recull la música més representativa de la població, com el tradicional Ball Plà. El 2009 edita un disc-doble "Benassal a Certamen", amb els enregistraments en rigorós directe de les obres interpretades en els certàmens de 2005, 2006 i 2009. El 2017 edita la segona part d'aquest disc-doble "Benassal a Certamen 2" amb les gravacions en directe dels certàmens provincials de Castelló 2011 i 2015, als quals la banda va resultar guanyadora, i dels certàmens autonòmics celebrats a Xest 2011 i València 2015. 

 

La Banda de Música "Font d'en Segures" de Benassal pertany a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana des de l'any 1995. Actualment consta de quaranta vuit músics i de cent trenta socis. 

 

L'Escola de Música compta amb uns quaranta alumnes que cursen les especialitats de: oboè, flauta, clarinet, saxòfon, trombó, trompa, percussió i llenguatge musical.