La banda es va desplaçar a Iglesuela del Cid (Terol) per a participar a les festes patronals que cada any es celebren en honor a la Virgen del Cid.

 

Com cada any les festes de Iglesuela del Cid finalitzen en la tradicional romeria fins la ermita de la patrona de la localitat, nuestra Señora la Virgen del Cid. Ja per la nit es produeix la entrada en processó al poble i cal destacar la iluminació del recorregut mitjançant torxes. Acabada la processó, en eixir de l'església, la banda va oferir un xicotet concert de pasdobles a la plaça de la Torre.

 

Esta no és la primera vegada que la banda de Benassal es desplaça hasta Iglesuela del Cid per a aquesta actuació, però cal assenyalar que la darrera vegada va ser fa molts anys. Esperem poder repetir en un futur no tan llunyà.


En este acte es tanca la "mini-gira estiuenca" per terres de Terol de la banda després del passat concert a Mosqueruela el 4 d'agost.

 

El concert-homenatge Perfecto Artola va cumplir este any 2019 els 27 anys de celebració. Va tindre lloc, com cada any, dins les festes patronals al Pati d'en Palanques i la banda va participar en solitari. Familiars de Perfecto Artola van assistir al concert junt amb altres autoritats.

 

Este any 2019 es compleixen els 10 anys al capdavant de la banda del seu director Ricard Fortea, motiu pel qual al finalitzar el concert la regidora de festes Marta Pitarch el va obsequiar amb un ram de flors. Enhorabona Ricard i a complir molts més¡¡¡ 
 
Consulta el programa en pdf.
 
Fotos del concert:

El diumenge 4 d'Agost de 2019 la banda es va desplaçar fins a Mosqueruela (Teruel) per a oferir un concert enmarcat dins la XXIV Setmana Cultural de Mosqueruela 2019.

A les 19:30 h a la plaça Major va tindre lloc l'actuació amb el següent programa:

 

- MUSICA Y VINOS, pasdoble de Manuel Morales Martinez

- OS PASSAROS DE BRASIL, de Kees Vlak

- GRAN JOTA DE LA DOLORES, de Tomás Bretón

 

En acabar es va procedir a la entrega de detalls conmemoratius a la banda.

Acabada la entrega es va produïr la sorpresa per al músic de la banda Rafael Vidal, ja que els membres de la Banda de Música "Los Troneras" de Mosqueruela van voler agraïr-li els esforços realitzats durant tants anys en l'ensseyança de la música hasta la formació de la banda de la localitat. Components de l’actual banda i antics músics que van formar part de la plantilla originària van pujar a l'escenari per a fer-li entrega d'una placa conmemorativa.

El concert va finalitzar en la interpretació fóra de programa del pasdoble SIERRA DE LUNA de Francisco De Val.

 

El dissabte 6 de juliol de 2019 es va celebrar a la localitat de Vilafranca la XXVI Trobada de Bandes de Música de la comarca Els Ports-Alt Maestrat. Les bandes participants van ser: Albocàsser, Benassal, Catí, Tirig i Vilafranca.


A les 17:00 h va començar la desfilada de les bandes pels carrers de Vilafranca fins al frontó municipal on cada banda va interpretar un pasdoble de presentació i una obra de lliure elecció. A continuació es va produïr la entregar de detalls, corbatins conmemoratius i el parlament d'autoritats. Per a finalitzar les cinc bandes participants van interpretar conjuntament una peça dirigits pel director de Vilafranca Pau Monfort.

 

La jornada va finalitzar amb un brenar per a tots els músics, directius i autoritats.

 

Pots vore el video de la trobada a Canal 56.
 

La banda va oferir el concert de primavera 2019 el dissabte 20 d'Abril a les 20:30 hores al pavelló cobert. Este any va estar dedicat a la música pop/rock baix el titol "POP ROCK A BANDA". Programa en pdf.

Per este motiu vam muntar un escenari propi d'un grup por/rock amb llums i microfonia. Al mateix temps la banda també va "ampliar" la seva plantilla amb la participació de guitarra i baix elèctrics.

El resultat obtingut va ser espectacular. L'assistència va ser la més nombrosa que recordem en molt de temps i el públic va disfrutar enormement escoltant estra "altra versió" de la Banda de Benassal.

Destacar que tant els músics com el director també ens ho vam passar molt bé interpretant este repertori diferent i veient disfrutar a tots els aficionats a la música. Gràcies pel vostre recolzament, esperem poder repetir-ho en un futur....

Per últim agraïr a l'Ajuntament de Benassal la seva col.laboració amb el patrocini del concert.

 

El diumenge 23 de desembre a les 18:00 hores al pavelló cobert de Benassal es va celebrar el concert de Nadal amb el què la banda tanca els actes de 2018.

 

Aquest any, com a novetat, va comptar amb un presentador excepcional: el propi director de la banda. Des del debut al concert de desembre de 2009, Ricard Fortea complia el desè concert de Nadal al front de la banda de Benassal i va voler dirigir-se al públic presentant cada peça que interpretaba la banda. Enhorabona Ricard i a continuar en nous reptes al front de la banda de Benassal.

 

El cor d'alumnes de llenguatge musical de l'escola de música Absalom Celades també va intervindre junt a la banda en les tradicionals nadales. Este any va ser més nombrós al crear-se el nou curs de "jardí musical" a l'escola de música per als xiquets més joves.

 

Cal destacar també la presencia entre el públic del compositor de Vilavella Miquel Ferrandis que estrenaba l'arranjament per a banda de dos nadales i no va voler perdre l'ocasió d'escoltar la interpretació de la banda de Benassal.

 

Consulta el programa en pdf.