El diumenge 27 d’Agost de 2017, dins de les festes patronals de Benassal, es va celebrar el XXV Concert Perfecto Artola. Aquest any es va fer d’una manera especial ja que enguany se celebra el 125é aniversari de la fundació de la banda de música Font d’en Segures.

 

Entre les personalitats que tots els anys presideixen el concert, enguany es va poder contar de forma extraordinària amb el fill del músic homenatjat, Perfecto Artola Tena, la néta Paloma Artola Küstner i la besnéta Paloma Gómez Artola, els familiars descendents del fundador de la banda Absalom Celades, el president de la Diputació de Castelló Javier Moliner, la alcaldesa Mari Luz Monterde i la corporació municipal, entre d’altres convidats.

 

El concert constà de dos parts i al descans es va nomenar sòcia d’honor a Paloma Artola Küstner, néta de Perfecto Artola.

 

També es va homenatjar als components de la banda que han deixat de formar part de la plantilla activa de la mateixa des de l’any 2002 (any en el que ja se va fer un homenatge similar). Se va entregar una placa als músics de més de 60 anys i un diploma als mes joves.

 

Els descendents del fundador de la banda, Absalom Celades, i l’autor del logo del 125é aniversari, Alfons Falcó, també van ser obsequiats amb una placa conmemorativa.

 

Per a acabar, tots els actuals components de la plantilla de la banda van rebre també una medalla amb el logo del 125é aniversari.

 

La segona part del concert va començar amb una sorpresa, ja que la besnéta del músic homenatjat, Paloma Gómez Artola va acompanyar a la dansa la interpretació del pasdoble del seu besavi “La Concha Flamenca”. El públic li va brindar una forta ovació com a reconeixement.

Consulta el programa en pdf.

 

PRÒXIM VIATGE A MÀLAGA

 

Per a finalitzar el concert es va informar als socis i assistents que la banda té previst desplaçar-se els dies 13, 14 i 15 d’octubre de 2017 a la ciutat de Màlaga, on Perfecto Artola va realizar la  major part de la seua obra musical, per a realizar un concert junt a la Banda Municipal d’eixa ciutat amb motiu del 25é aniversari de la mort de Perfecto Artola.