Resulta impossible qualificar en només un adjectiu el viatge realitzat per la Banda de Benassal a Màlaga amb motiu del 25é aniversari de la mort del mestre Perfecto Artola. Per a resumir ho deixarem en només dos: ESPECTACULAR i INOBLIDABLE.

Espectacular el tracte rebut durant tot el temps que vam estar a Màlaga, tant els músics com el acompanyants.

Inoblidable la familia Artola, amb Paloma al front, que ens va preparar unes jornades extraordinàries a Màlaga i fundamentalment mos va servir per a conéixer, encara més si cap, la figura de Perfecto Artola i la seva grandesa i importància.

El divendres 13 d'octubre vam estar visitant els llocs més emblemàtics per al Mestre Artola i altres on va realitzar gran part de la seua labor musical: Archicofradía y Museo de la Esperanza, Iglesia de Santo Domingo, Antiguo Conservatorio Mª Cristina, Agrupación de Cofradías.... A tots els llocs al dir que veníem del poble natal de Perfecto Artola els responsables ens recordàven les bondats del Mestre i ens mostràven i explicàven en tot detall els "passos" i els diferents tresors que teníen guardats als seus museus referits a la Setmana Santa de Màlaga.

 

Antic Conservatori Mª Cristina, sala de concerts:

 

El dissabte 14 d'octubre pel matí ens teníen preparada una visita guiada pel centre històric de Màlaga. Abans de dinar vam assistir a la "Casa Hermandad Cofradía de los Estudiantes" a una taula redona amb el titol "la figura del Maestro Artola y su aportación a la música en Málaga" amb la participació de familiars i antics alumnes del Mestre Artola -avui directors de les principals bandes de Màlaga- i del nostre director Ricard Fortea.

Per la vesprada va tindre lloc a la sala Manuel de Falla del Conservatori Superior de Música el Concert Homenatge a Perfecto Artola Prats amb la participació de la Banda Municipal de Música de Màlaga i la Banda de Música Font d'en Segures de Benassal. Entre el nombrós públis assistent, tant de Màlaga com de Benassal, cal destacar els familiars del Mestre Artola, alcalde de Màlaga, alcaldessa de Benassal i nombrosos amics del homenatjat.

 

Arribada de la banda a la Plaça del Maestro Artola on s'encontra el Conservatori Superior de Música:

 

A la primera part del concert va actuar la Banda de Benassal i a la segona la de Màlaga. Consultar programa en pdf. Destacar que la besnéta del Mestre Artola, Paloma Gómez Artola, va acompanyar al ball, tal com va fer a Benassal al concert de les festes patronals, el pasdoble La Concha Flamenca.

En acabar les actuacions es va produir l'intercanvi de records de la efemèrides entre els representants de Màlaga i Benassal. Com a colofó al concert les dos bandes juntes van interpretar el pasdoble Malaga tierra ideal, composició de Perfecto Artola.

El diumenge abans de tornar a Benassal, els familiars de Perfecto Artola i representans de la Banda de Benassal, es van dirigir al parc cementiri de San Gabriel per a fer una ofrena de flors a la tomba on descansen les restes del Mestre Artola.

 

 

Consultar més fotos (galería de Carlos Garcia de Castro): 

https://www.dropbox.com/sh/v81osj7filivm74/AAC-C-3_k5-duVDU131--9GFa?dl=0

 

EL CONCERT HOMENATGE A PERFECTO ARTOLA A LA PREMSA

L'importància del Mestre Artola va quedar reflexada també en la gran repercussió que va tindre a la premsa la notícia de la celebració del concert homenatge el 25é aniversari de la mort.

 

16-10-2017:
http://agrupaciondecofradias.com/la-musica-del-maestro-perfecto-artola-sigue-viva-tras-el-25o-aniversario-de-su-fallecimiento/

15-10-2017
https://www.diariosur.es/culturas/malaga-recuerda-musica-20171015011955-ntvo_amp.html

14-10-2017
http://www.diariosur.es/culturas/artola-recuerdo-deja-20171014214620-nt.html?ns_campaign=APPWA&ns_source=BT&ns_linkname=Bottom&ns_fee=0&ns_mchannel=EM

13-10-2017
https://www.malagahoy.es/ocio/Malaga-Benassal-homenaje-Perfecto-Artola_0_1181281946.amp.html
12-10-2017
http://agrupaciondecofradias.com/un-concierto-en-homenaje-a-perfecto-artola-unira-este-sabado-las-bandas-municipales-de-musica-de-benassal-y-malaga/
12-10-2017
https://www.blogmalaga.es/concierto-homenaje-perfecto-artola-prats/

11-10-2017

http://www.castelloninformacion.com/concierto-homenaje-perfecto-artola-malaga/
11-10-2017
https://www.laopiniondemalaga.es/cultura-espectaculos/2017/10/11/sabado-celebra-concierto-homenaje-perfecto/960995.html